top of page

Usein kysytyt kysymykset

 • Pitääkö minun olla jonkun seuran jäsen pelatakseni seniorisarjatennistä?
  Kyllä. Sinun pitää olla jonkin Suomen Tennisliittoon kuuluvan tennisseuran jäsen, jotta voit pelata seniorisarjaa. Tennisliiton sivuilta löydät jäsenseurat ja yhteyshenkilöt.
 • Mitä maksuja minun pitää suorittaa pelatakseni seniorisarjaa?
  Seniorisarjan joukkueisiin kuuluvilla pitää olla voimassa oleva Suomen Tennisliiton kilpailulisenssi sekä Suomen Senioritennis ry:n jäsenmaksu maksettuina. Nämä maksut ovat voimassa kalenterivuoden ja ovat helposti maksettavissa, kun olet omilla tunnuksillasi kirjautuneena TennisÄssään. Tunnukset TennisÄssään saat, kun liityt tennisseuraan. Lisenssin ja Senioritennis ry:n jäsenmaksun maksaminen hoituu TennisÄssä-järjestelmässä seuraavasti: Mene osoitteeseen tennisassa.fi ja kirjaudu oikeasta yläkulmasta sisään Klikkaa oikealla yläkulmassa oman nimesi vieressä oleva valikko auki. Klikkaa kohtaa 'Omat tiedot, lisenssit ja seniorijäsenmaksu' Valitse 'Aikuisen lisenssi' ja maksa. Valitse 'Senioritenniksen jäsenmaksu' ja maksa.
 • Miten perustan joukkueen vai sijoitetaanko minut seuran puolesta joukkueeseen?
  Seniorisarjaa pelataan +30 ikävuodesta alkaen eri ikäryhmissä. Sarjat ovat viiden vuoden välein ja mukaan pääsee siihen ikäryhmään, jonka sarjakauden aikana täyttää kyseisen vuoden (+30, +35, +40, + 45 jne.). Nuorempien sarjoissa saa pelata, mutta omaa ikäryhmäänsä vanhemmissa ei. Esimerkki: Jos täytät 40 vuotta joulukuussa 2023, voit pelata 40-vuotiaiden sarjaa sarjakaudella 2022–2023. Voit halutessasi pelata myös nuorempien joukkueissa eli 30- ja 35-vuotiaiden sarjaa, mutta et 45-vuotiaiden ja sitä vanhempien sarjaa. Jollei seurassasi ole ikäryhmäsi joukkuetta, johon mahtuisit mukaan, voit jo minimissään kahdella pelaajalla perustaa oman joukkueen ja ilmoittautua uutena joukkueena mukaan. Uusi joukkue aloittaa yleensä alimmalta sarjatasolta, riippuen tietenkin joukkueen vahvuudesta.
 • Miten ilmoittaudun pelaamaan seniorisarjatennistä?
  Seniorisarjaan ilmoittautuminen avautuu vuosittain toukokuussa ja päättyy heinäkuun lopussa. Sarjoihin ilmoittaudutaan seurojen yhteyshenkilöiden kautta. Luettelo seurojen yhteyshenkilöistä löytyy täältä.
 • Miten otteluajankohdat sovitaan?
  Jokaiselle joukkueelle nimetään kapteeni, joka saa TennisÄssä -järjestelmään kapteenin oikeudet. Joukkuekapteenit lisäävät vastustajajoukkueiden kanssa sovitut otteluajankohdat TennisÄssään, josta ne ovat kaikkien nähtävillä. Kapteenit voivat myös lisätä pelaajia joukkueeseen sekä merkitä ottelutulokset tähän samaan järjestelmään.
 • Pelataanko seniorisarja sisä- vai ulkokentillä?
  Seniorisarja on sisäkausisarja eli ottelut pelataan sisäkentillä. Sarja alkaa aina lokakuun alussa ja päättyy toukokuun lopussa. SM-sarjojen play-off -pelit pelataan syyskuussa.
 • Miten pelaajat valitaan edustamaan Suomea seniorien MM-kisoihin ?
  Senioritennis ry ilmoittaa joukkueet vuosittain järjestettäviin Kansainvälisen tennisliiton (ITF) seniorien MM-kisoihin. MM-kilpailut järjestetään vaihtelevasti eri puolilla maailmaa. Kisoissa pelataan ensimmäisellä viikolla joukkuekilpailut ja toisella viikolla yksilökilpailut. Yksilökilpailuihin pelaajat ilmoittautuvat itse. Senioritennis ry maksaa joukkueiden osallistumismaksun sekä pelaajien IPIN-maksun kansainvälistä rankingia varten. Joukkueen voi myös koota itse ja ilmoittaa Senioritennis ry:lle tai meiltä voi kysellä onko joukkueissa tilaa. Ilmoittautuminen ja osallistuminen ITF:n MM-kisoihin edellyttää rekisteröitymistä ITF:n sivuilla.
 • Pelataanko senioreissa PM-kilpailuja?
  Seniorien PM-joukkuekilpailu pelataan vuosittain Suomen, Ruotsin, Norjan ja Tanskan kesken. Järjestäjä vaihtuu vuosittain. Näihin otteluihin pyritään joukkueet kasaamaan Suomen seniorien Top10-pelaajista.
 • Pelataanko senioreissa maaotteluita?
  Suomen seniorit pelaavat Viroa vastaan joukkuemaaottelun vuosittain. Maaottelu järjestetään vuorovuosin Tallinnassa ja Helsingissä. Joukkueen valitsee Suomen Senioritennis ry.
 • Pelataanko Suomessa kansainvälisiä seniorikilpailuja?
  Kyllä vain! Suomessa pelataan tällä hetkellä kaksi kansainvälistä seniorien ITF-kisaa; Midnight Sun Open Helsingissä heinäkuun lopulla sekä Hangon Scandinavian EB-Championships elokuun alussa. Kansainvälisistä kilpailuista saa lisätietoa kilpailujen kotisivuilta sekä Senioritennis ry:ltä.
UKK.jpg
bottom of page