top of page

Näin pääset mukaan sarjatennikseen

01

Seniorisarjaa pääsevät pelaamaan +30-ikäiset pelaajat. Sarjat järjestetään viiden ikävuoden välein 30–85 välillä (vitoset ja tasat), miehissä ja naisissa. 

Uutena sarjana sarjakaudelle 2022–2023 aloitetaan Harrastesarja, joka on tarkoitettu D- ja E-luokan miehille ja naisille. Alaikäraja Harrastesarja-joukkueen pelaajille on 30, yläikärajaa ei ole.

02

Pelaajien pitää olla jonkin Suomen tennisliittoon kuuluvan tennisseuran jäsen. Lisäksi pelaajalla on oltava Suomen tennisliiton kilpailulisenssi (36€)  sekä Senioritenniksen jäsenmaksu (30€) maksettuna. Molemmat maksut suoritetaan TennisÄssä-järjestelmän kautta.

03

Joukkueen voi luoda itse tai kysellä seuran oman ikäluokan joukkueilta, mahtuuko joukkueisiin mukaan. Oman joukkueen voi perustaa jo kahdella pelaajalla. Joukkueessa tulee olla kapteeni, joka hoitaa otteluiden sopimisen sekä syöttää ottelutulokset TennisÄssä-järjestelmään.

Pelaajapörssi listaa pelaajia, jotka eivät ole vielä joukkueessa (tai haluavat pelata useamman ikäluokan joukkueessa). Pelaajapörssiin listaudutaan lähettämällä vaaditut tiedot osoitteeseen info@senioritennis.fi.

04

Sarjaan ilmoittaudutaan joka vuosi erikseen touko-heinäkuussa ja sarjakausi alkaa lokakuun alussa. Ilmoittautumiset tehdään oman seuran sarjamanagerin kautta.

Seniorisarja pelataan sisäkentillä.

05

Seuroista voi olla joukkueita samassa ikäluokassa eri sarjatasoilla. Uudet joukkueet aloittavat yleensä alimmalta sarjatasolta, tämä tosin riippuu kyseisen joukkueen pelaajien tasosta.

06

Yhdessä sarjassa on noin 8–10 joukkuetta. Jokaisessa ottelussa pelataan kaksi kaksinpeliä sekä yksi nelinpeli. Koti- ja vierasotteluita pyritään järjestämään yhtä paljon Kotijoukkue varaa otteluihin kentät sekä hankkii pallot. Ottelumatkat joukkueen jäsenet kustantavat itse.

UKK.jpg
bottom of page